Project

Welkom in Zeeburgerbaai

Zeeburgerbaai is een uniek nieuwbouwproject op het eerste eiland van IJburg, Steigereiland. Hier, vlak over de brug, bouwt Ooms Bouw&Ontwikkeling in twee fasen 28 woningen op het water. 

Beiden fasen bestaan uit een eigen platform op palen, met hierop twaalf tweekappers en twee vrijstaande woningen. Fase I, de William Barlowsteiger, is geheel verkocht. De verkoop van fase II, de Edmond Halleysteiger, is gestart op 20 mei 2017. Inmiddels zijn alle woningen toegewezen. U kunt zich nog wel inschrijven als reservekandiaat.

Verrassende vergezichten

Vrijheid, water, rust en ruimte typeren Zeeburgerbaai. Het platform is te betreden via een brug en bestaat uit semi-openbare ruimte met aan beide zijden zeven royale woningen. Waar u ook staat, overal wachten u verrassende vergezichten over het ruime water.


Volop keuzevrijheid

De stijlvolle woningen bieden u ongekende keuzevrijheid, zowel van binnen als van buiten. Wilt u extra ramen of een groter dakterras? Een extra slaapkamer of een compleet andere indeling van de woning? Samen maken wij er úw droomhuis van.


"Wonen
op het water op een unieke locatie"

VvE

Het complete platform, dus ook de semi-openbare ruimte en de brug, wordt eigendom van de bewoners. Zij gaan dus in eigen beheer zorgen voor het onderhoud van de openbare, gezamenlijke ruimten. De nieuw op te richten Vereniging van Eigenaren zal hiervoor servicekosten in rekening brengen.


Erfpacht

Bij de v.o.n.-prijs van de woningen is 50 jaar erfpacht inbegrepen. Vooraf afkopen is het gemakkelijkst én meest voordelig. U kunt echter ook kiezen voor afdracht (canon) per jaar. Hierbij heeft u de keuze om de canon jaarlijks te laten indexeren, of voor een canon die voor 10 jaar of 25 jaar vaststaat.


Planning

De bouw van fase I is gestart in mei 2016. Als alles volgens schema verloopt, worden de eerste woningen dit najaar opgeleverd. De start bouw van fase II staat gepland voor september 2017, de oplevering van fase II voor begin 2019.